«Металіст» та «Металіст 1925» готуються до першої в історії очної зустрічі, яка пройде на Закарпатті

07.11.2022 16:05   -
Спорт Харків: «Металіст» та «Металіст 1925» - харківське дербі на Закарпатті

Інтригуюче харківське дербі відбудеться вже завтра, 8-го листопада, в рамках 12-го туру Української футбольної Прем’єр-ліги. Про це повідомляє спортивна редакція Харьковских известий.

Через повномасштабну війну в Україні, яку розв’язала росія, усі українські футбольні клуби з тих регіонів, де поки йдуть активні бойові дії, не мають змоги грати у рідних містах.

Ось і перша в історії очна зустріч «Металіста» та «Металіста 1925» відбудеться на жаль не на головній спортивній арені Харкова – ОСК «Металіст».

Поєдинок між двома харківськими учасниками УПЛ пройде у вівторок в Ужгороді на місцевому стадіоні «Авангард». Початок гри запланований на 13-00. Як і всі ігри нинішнього футбольного чемпіонату України, який триває у військовий час, харківське дербі відбудеться без глядачів. Пряму трансляцію зустрічі можна буде переглянути на телеканалі УНІАН ТБ та YouTube-каналі Football Hub.

Цікаво, що головним арбітром дербі стане також суддя з Харкова – досвідчений арбітр ФІФА Катерина Монзуль.

Обидва харківські клуби давно не відчували смак перемог у національному чемпіонаті, тому здобути три турнірних бали в принциповому поєдинку з земляками, звичайно, дуже прагнуть обидві команди. Так, в «Металісті» безвигришна серія наразі становить три матчі, а в «Металісті 1925» – п’ять поєдинків.

В таблиці «Металіст» зараз посідає 9-те місце (14 очок), «Металіст 1925» розташувався на 11 сходинці (10 балів).

До речі, сьогодні між собою також в Ужгороді грали молодіжні склади обох харківських команд (U-19). Сильніше виявилась молодь «Металіста 1925», яка здобула переконливу перемогу з рахунком 4:0. Який буде підсумок у матчі головних команд з міста-героя Харкова, покаже завтрашнє дербі.

І звичайно, всі ми віримо, що наступні очні поєдинки між «Металістом» та «Металістом 1925» обов’язково і вже скоро будуть проходити лише у Харкові при переповнених трибунах після впевненої та головної Перемоги нашої країни.

Також раніше ми повідомляли, що частина поєдинків, які проходять в рамках УПЛ, періодично зупиняються через повітряні тривоги. А першим матчем в історії українського футболу, який був вимушено призупинений через загрозу ракетних обстрілів під час війни стала гра між харківським «Металістом» та львівським «Рухом» у стартовому турі. Той матч довелося тричі призупиняти на тривалий час через сирени повітряної тривоги, які лунали у Львові. Тому гра «Руха» та «Металіста», з урахуванням усіх вимушених перерв через загрози ракетних обстрілів з боку російського агресора, сумарно тривала 4 години та 27 хвилин…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Триває благодійний проєкт від «Харьковских известий» та провідних українських спортсменів