Мешканців Харкова поінформували, як врегулювати питання оплати комунальних послуг

02.03.2023 11:44   -
Як платити за воду у Харкові під час війни - офіційна інформація

На КП «Харківводоканал» поінформували абонентів про склад тарифу, а також як врегулювати питання оплати комунальних послуг харків’янам, які повертаються до міста. Про це повідомляють Харьковские известия.

Як повідомив сьогодні, 2 березня, заступник генерального директора – директор Департаменту збуту КП «Харківводоканал» Тарас Грущак, абоненти, у яких встановлені прилади обліку, оплачують послуги згідно з нарахованим, якщо прилад обліку не встановлений, для врегулювання питань оплати потрібно звернутися до абонентного відділу свого району.

«Для коректного нарахування та перерахунку послуг харків’янам, які не мають приладу обліку, потрібно подати документи, що підтверджують період відсутності в місті, це може бути довідка тимчасового переселенця, довідка надана прикордонною службою. Згідно з цими даними зробимо перерахунок за надані послуги водопостачання та водовідведення», – зазначив Тарас Грущак.

У квитанціях зазначено оплату за водопостачання, водовідведення, обслуговування внутрішньобудинкових систем та абонентну плату. Мешканці багатоквартирних будинків оплачують обслуговування внутрішньобудинкових систем, навіть якщо не користуються водопостачанням та водовідведенням, також здійснюється нарахування абонентної плати.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Увага! На період військового стану підприємством не вживаються заходи щодо примусового стягнення заборгованості. Також комунальники не вимагають повірки лічильників.

Згідно з рішенням Харківської міської ради – оплати з 24 лютого по 31 травня 2022 були скасовані та нарахування за цей період не провадилися і це враховується при перерахунку.

ОСТАННІ НОВИНИ