Мер Харкова заявив, що росія ніколи не захопить місто

14.05.2024 10:38   -
Мер Харкова заявив, що росія ніколи не захопить місто

Країна-агресор рф може завдати руйнувань місту Харкову, але ніколи не зможе його захопити. Про це повiдомляє Iнфосiтi з посиланням на інтерв’ю Харківського міського голови Ігоря Терехова.

Мер розповів, що, порівняно з 2022 роком, ворог почав використовувати різноманітніший арсенал зброї, яку частково поставляють з Ірану, Північної Кореї та Китаю.

«Росіяни спеціально рівняють з землею житлові квартали. Їхня мета – тероризувати людей, змусити їх залишити Харків, а потім зруйнувати його. Нам потрібно докласти всіх зусиль, щоб ворог не зробив з Харкова друге місто Алеппо, яке зазнало сильних бомбардувань з боку російських і сирійських урядових військ», – підкреслив мер.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Ігор Терехов зазначив, що планів окупантів ніхто не знає напевно. Попри це, міський голова наголосив: українці боротимуться, доки не повернуть всі землі в межах міжнародно визнаних кордонів країни включно з Кримом. Для цього, зокрема, необхідна допомога міжнародних партнерів, постачання озброєнь, особливо систем протиповітряної оборони.

«Для України черговий заморожений конфлікт не є вирішенням ситуації. Не ми почали війну. Весь наш народ хоче справедливого миру», – підкреслив очільник міста.

ОСТАННІ НОВИНИ