Мелітопольських поліцейських судитимуть за вимагання хабаря від харків’янки. ФОТО

03.02.2020 10:30   -
Автор:
За інформацією начальника відділу прокуратури Нвера Антоняна, слідчі одного з міських відділів Національної поліції в Запорізькій області за пособництвом громадянина вимагали та отримували від харківської підприємиці грошові кошти у сумі 10 тисяч доларів США за закриття кримінального провадження. Вчиненню вказаних злочинів передувала її ретельна та довготривала підготовка.
Нагадаємо, у жовтні 2019 року прокуратурою області повідомлено про підозру вказаним поліціянтам за фактом одержання неправомірної вигоди, вчиненого організованою групою (за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 355 КК України) та повідомлено про підозру громадянину за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України.
Вказане кримінальне провадження розслідувало територіальне управління ДБР у Полтаві, оперативний супровід здійснювало УСБУ в Харківській області.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.