Марта Федіна: «Ми тут завдяки нашим воїнам та мужньому українському народу» (відео)

23.06.2022 14:30   -
Спорт Харків: Марта Федіна записала відеозвернення до українців

Титулована харківська спортсменка, чемпіонка світу та Європи, дворазова бронзова призерка Олімпійських ігор з артистичного (синхронного) плавання Марта Федіна записала зворушливе відеозвернення до українців. Про це повідомляє Спортивна редакція «Харьковских известий».

Зараз Марта успішно виступає на чемпіонаті світу з водних видів спорту, який триває в Будапешті, завоювавши вже три нагороди – «золото» у складі національної збірної України в комбінованих вправах та два «срібла» у технічній та довільній програмах серед солісток.

«Люба Україно, ми хочемо, щоби ти знала: все що ми зараз робимо тут на чемпіонаті світу, це все для нашої рідної країни, це все для нашої рідної землі. Ми тут завдяки нашим хоробрим воїнам, завдяки нашому мужньому українському народу. Нещодавно нам прислали скрін фото, на якому було написано, що бійці з передової купили сонячні батареї та спостерігали і вболівали за нашим виступом. Сказати, що після цього в нас перехопило дух та нахлинули сльози, це не сказати нічого. Тому що тільки український народ може водночас боронити наші землі від ворога та вболівати за наших спортсменів. Кожна медаль для нашої країни це дуже важливо. Ми робимо все, щоби захищати наш спортивний фронт. Дякуємо вам, Слава Україні! Все буде Україна!» – наголосила Марта Федіна у своєму зверненні.

Загалом в активі української збірної з синхронного плавання, яка повністю складається з харківських водних грацій, вже чотири нагороди нинішнього чемпіонату світу. Підопічні заслужених тренерів України Світлани Саїдової, Олесі Зайцевої та Валерії Меженіної здобули 1 золоту та 3 срібні медалі. Окрім перемоги української команди в комбінації та двох срібних медалей Федіної в соло, ще одно «срібло» вибороли харків’янки Марина та Владислава Алексіїви, які стали віце-чемпіонками планети в технічній програмі серед дуетів.

До речі, сьогодні сестри Алексіїви будуть виступати у фіналі довільної програми серед дуетів. Також попереду у наших дівчат змагання в групових вправах та хайлайті. Чемпіонат світу з водних видів спорту триватиме в столиці Угорщини до 3-го липня. Бажаємо подальшого успішного виступу нашій збірній!

Спорт Харків: Марта Федіна записала відеозвернення до українців