Легенди харківського футболу Маркевич та Горяїнов зіграють у черговому благодійному матчі на підтримку ЗСУ

30.05.2023 09:50   -
Маркевич та Горяїнов зіграють у благодійному матчі на підтримку ЗСУ

6 червня свій прощальний поєдинок проведе відомий український футболіст, гравець національної збірної Євген Селезньов, який оголосив про завершення ігрової кар’єри. Сам матч буде благодійним, а на поле вийдуть чимало зірок вітчизняного футболу. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Гра має відбутися наступного вівторка в Ужгороді на місцевому стадіоні «Авангард», а розпочнеться вона о 17 годині. Як зазначив сам Євген Селезньов, свій прощальний матч він присвячує українським захисникам та захисницям, а всі зібрані кошти під час поєдинку будуть спрямовані на потреби військових, зокрема на авто та екіпірування для українських героїв.

Очікуються, що участь у матчі візьмуть багато справжніх зірок українського футболу різних поколінь. Серед них знаменитий екс-наставник харківського «Металіста» Мирон Маркевич. До речі, після багаторічної успішної роботи в Харкові, Мирон Богданович надалі очолював дніпровський «Дніпро», у складі якого тоді грав й Євген Селезньов. Також серед запрошених на цю гру є й легендарний голкіпер «Металіста» Олександр Горяїнов та його колишні партнери по харківській команді – Олег Шелаєв і Василь Кобін.

Крім них, на поле ужгородського стадіону мають вийти такі відомі футболісти, як Даріо Срна, Ярослав Ракицький, Артем Довбик, Юрій Вірт, Олександр Алієв, Володимир Єзерський, Андрій Ярмоленко, Денис Бойко, Артем Мілевський, Микола Шапаренко, Георгій Бущан, Артем Федецький, Андрій Русол, Євген Шахов, Руслан Ротань, Олександр Хацкевич, Юрій Максимов, Тарас Михалик, Віталій Лисицький, Олександр Заваров та інші.

«Моя Україна – від Донецька до Ужгорода». Ось таку назву і матиме благодійний прощальний матч, який ми організовуємо. Хочу попрощатись з ігровою кар’єрою у колі друзів. Хочу, щоб від гри отримали задоволення глядачі, а головне, щоб від цієї зустрічі користь отримали наші військові. Українські воїни – наші головні зірки! Зірки не тільки України, а всього цивілізованого світу, який об’єднався, щоб протистояти кривавому загарбнику. Цей матч дійсно прощальний для мене. Але я присвячую його нашим захисницям та захисникам. Якби не вони, не було б футболу, не було б України. Дякую вам хлопці та дівчата! Ми прагнемо провести матч на високому рівні, щоб зібрати серйозну суму для наших військових. Ми залежимо від них, а вони потребують нашої підтримки. Разом – переможемо. Слава Україні, друзі!», – підкреслив 37-річний екс-нападник збірної України Євген Селезньов у своїх соцмережах, анонсуючи свій прощальний матч.

Планується, що збір коштів буде проходити не тільки за рахунок донатів від глядачів на трибунах і тих, хто буде дивитися трансляцію матчу в Інтернеті, а й у рамках благодійного Аукціону з цікавими лотами від Селезньова та інших учасників цієї гри.

Відзначимо, що Євген Селезньов є одним з найбільш результативних нападників в історії українського футболу. Він двічі ставав кращим бомбардиром національних чемпіонатів – у сезонах 2010/11 (17 м’ячів у складі «Дніпра») та 2011/12 (14 м’ячів у складі «Шахтаря»). Загалом у чемпіонатах України за свою кар’єру забив 117 голів. За національну збірну України Селезньов зіграв 58 матчів та забив 11 голів.

Також нагадаємо, що наприкінці осені минулого року там же в Ужгороді відбувся ще один масштабний благодійний матч на підтримку Збройних сил України, на якому вдалося зібрати понад 1 млн. гривень. А серед тих, хто тоді вийшов на поле, були Мирон Маркевич, Олександр Горяїнов та Євген Селезньов.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.