Легендарний «Домінатор» призиває бойкотувати спортсменів з рф та розповів про харківського хокеїста, який захищає Україну (фото)

21.09.2022 10:35   -
Хокеіст Домінік Гашек «Домінатор» призиває бойкотувати спортсменів з рф - Спорт Харків

Один із найбільш відомих і титулованих хокейних голкіперів світу Домінік Гашек у власному Twitter присоромив НХЛ, тенісний ATP Tour і рідну чеську Екстралігу за лояльне ставлення до спортсменів з росії. Також знаменитий чеський воротар на прикладі вихованця харківського хокею Олега Панасенко розповів, як українські спортсмени боронять свою Батьківщину та звільняють українські землі від російських загарбників. Про це повідомляє спортивна редакція Харковских известий.

Відомий голкіпер на прізвисько «Домінатор» виставив на своїй сторінці в Twitter два фото 44-річного Олега Панасенка, який виступав за «Донбас», харківські «Барвінок», ХК «Харків», «Вітязь», «Дніпровських Вовків», а у сезоні-1996/1997 визнавався найкращим захисником північноамериканської NAHL, виступаючи за Compuware Ambassadors, був також срібним і двічі бронзовим призером чемпіонатів України, а з початком повномасштабної війни взяв у руки зброю і боронить нашу землю від окупантів.

Хокеіст Домінік Гашек «Домінатор» призиває бойкотувати спортсменів з рф - Спорт Харків

«Олег – один із багатьох професійних гравців з Харкова, який зараз захищає свою країну від російських агресорів. А як почуваються NHL, Tipsport extraliga, ATP Tour та інші? Українські спортсмени захищають свою країну і гинуть від російської армії, а ви даєте російським спортсменам весело грати і рекламувати російську війну…» – написав Домінік Гашек у своєму Twitter .

Нагадаємо, що Домінік Гашек відомий виступами за низку клубів НХЛ та національні збірні Чехії та Чехословаччини. Його по праву вважають серед кращих голкіперів в історії НХЛ. «Домінатор» – дворазовий володар Кубка Стенлі, олімпійський чемпіон 1998 року, бронзовий призер Олімпіади 2006 року, чотирьохразовий призер чемпіонатів світу, кращий хокеїст Чехії ХХ століття. Навіть після закінчення своєї успішної кар’єри Домінік Гашек залишається одним із самих популярних хокейних воротарів світу.

Це вже далеко не перший випадок, коли світові зірки спорту відкрито підтримують українців у війні, яку розв’язала росія за підтримки білорусі, та призивають не допускати спортсменів із країн-агресорів до міжнародних змагань.

В тому числі, раніше ми вже повідомляли про масштабний благодійний захід на підтримку України від лідера жіночого світового тенісу, польської спортсменки Ігі Свьонтек.