Комунальники просять харків’ян не засмічувати мережі водовідведення (фото)

21.03.2023 14:35   -
Харків'ян просять не засмічувати мережі водовідведення - Водоканал

Через недотримання мешканцями Харкова правил експлуатації каналізаційних мереж щомісяця відбувається понад 5000 аварій та різного роду поломок на системах каналізації. Про це повідомляють  Харьковские известия.

Комунальники щодня приймають та усувають понад 200 заявок на прочистку зовнішніх та внутрішніх мереж водовідведення.

За повідомленнями аварійно-диспетчерської служби КП “Харківводоканал” найбільша кількість заявок надходить від мешканців Салтівського, Шевченківського та Слобідського районів.

«Будівельні та харчові відходи, підгузки, поліетиленові пакети, ганчір’я, пластикові пляшки та різне побутове сміття – усе це деякі харків’яни викидають в унітаз, а наші співробітники дістають з забитих мереж. Особливо звертаюся до тих, хто полюбляє опускати в каналізацію вологі серветки – не робіть цього, тому що саме ці предмети найчастіше створюють пробки та забивають внутрішньобудинкові системи. В результаті стоки не потрапляють до каналізаційних мереж, а заливають підвали та квартири на перших поверхах», – зазначив начальник управління з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем Валерій Харлан.

За його словами, на підприємстві роблять все можливе для вирішення існуючої проблеми — проводиться своєчасне прочищення системи водовідведення, насосного обладнання, оперативний виїзд аварійних бригад.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Харків’ян просять дотримуватись простих правил користування мережами водовідведення.

Міська каналізаційна система не розрахована на утилізацію сміття, тому в каналізацію і відкриті люки забороняється скидати предмети і речовини, що не розкладаються у воді. Такі дії призводять до зупинки роботи каналізаційних колекторів, після чого багато мешканців не зможуть користуватися послугами водовідведення та водопостачання доки не буде усунуто аварію.

У разі виникнення аварійної ситуації на мережах водовідведення забороняється проводити будь-який злив води в каналізацію. Заборонено користуватися раковинами, умивальниками, унітазами, посудомийними та пральними машинами.

Про всі несправності системи водовідведення потрібно негайно повідомити в КП «Харківводоканал» за телефоном – 15-33.

ОСТАННІ НОВИНИ