Колаборантка з Дворічної отримала 7 років тюрми

09.02.2024 13:08   -
Колаборантка з Дворічної отримала 7 років тюрми

За матеріалами СБУ 7 років тюрми отримала колаборантка, яка організовувала роботи місцевих комунальних підприємств в окупованій Дворічанській громаді. Про це повідомляє Інфосіті.

За даним слідства, зловмисницею є 52-річна мешканка смт Дворічна, яка до повномасштабного вторгнення рф в Україну працювала в органах місцевого самоврядування Куп’янського району.

Влітку 2022 року жінка добровільно підписала так званий трудовий договір з окупаційною адміністрацією та зайняла посаду «и.о. заместителя начальника территориального управления – начальника отдела ЖКХ Двуречанского теруправлення Временной гражданской администрации Купянского района Харьковськой области».

“З липня до вересня 2022 року зловмисниця виконувала вказівки керівництва ворожої адміністрації щодо організації роботи місцевих комунальних підприємств в окупованій Дворічанській громаді, надсилала цим підприємствам обов’язкові до виконання приписи місцевого гауляйтера, здійснювала підготовку комунальної сфери до опалювального сезону 2022/2023 року”, – розповів речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Після деокупації району жінка переїхала до Харкова. Втім, у березні 2023 року співробітники СБУ встановили її місцезнаходження та затримали.

Суд визнав фігурантку винною за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) та призначив їй покарання у вигляді 7 років позбавлення волі та позбавив права протягом ще 13 років обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ