Кліматичний саміт ООН: ми — на порозі масового вимирання

24.09.2019 15:10   -
Автор:
“Це все – неправильно. Я не маю бути тут. Я маю бути у школі – на іншому боці океану, — наголосила активістка в емоційному зверненні до лідерів світу. — Ви всі звертається до нас, молоді, у пошуку надії. Як ви можете? Ви вкрали мої мрії і моє дитинство вашими порожніми словами. Але мені іще пощастило. Люди страждають. Люди вмирають, екосистеми руйнуються. Ми – на порозі масового вимирання, і все, про що ви можете говорити – це гроші, і казочки про вічне економічне зростання. Як ви смієте?”
Тунберґ звинуватила посадовців в тому, що вони не вживають необхідних дій, щоб попередити кризу в сфері клімату і зневажають наукові факти, що підтверджують наближення екологічної катастрофи.
Ґрета разом із 15 іншими активістами подала скарги до ООН. В документі активісти заявляють, що своєю бездіяльністю в сфері збереження клімату, світові лідери порушують права дітей.
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив пресі перед самітом: “Визнаймо, у нас не залишилось часу. Ми програємо боротьбу зі зміною клімату”.