Київський райсуд зняв арешт з машини учасниці аварії на Сумській Олени Зайцевої

22.10.2019 14:51   -
Автор:
Прокурор Валерій Бухан на засіданні сказав: «Оскільки судове розслідування у цій справі завершено і є вирок суду, — вважаю знаття арешту з цієї автівки можливим».
Також на засідання прийшла потерпіла у справі Людмила Фабріс, її захисник Дмитро Марцонь та адвокат іншої потерпілої, Оксани Нестеренко, Олександр Дрижанов. Усі вони виступили проти задоволення клопотання Зайцева.
Для тих, кто спостерігає за справою, адвокат Ларіса Матвєєва на своїй сторінці у Facebook повідомила наступну інформацію:
1. Зайцева відбуває покарання у ДУ “Покровський виправний центр № 79” у Дніпропетровській області. На наш запит ми отримали інформацію, що дійсно, в цьому центрі створений сектор мінімального рівня безпеки з полегшеними умовами тримання. Тобто фактично в цьому центрі є огорожена територія, яку Зайцева на власний розсуд покидати не має права (“режим колонії” для позбавлених волі). З журналістських репортажів відомо, що від роботи нібито не відмовляється.
2. Дронов відбуває покарання у ДУ “Крюковська виправна колонія № 29” у Полтавській області. Від роботи, зі слів його адвоката Перепелиці С., також нібито не відмовляється.
3. Добровільно відшкодування шкоди за вироком суду ані Дронов, ані Зайцева потерпілим, чиї інтереси я представляю, не провели. Виконавчі листи нами отримано, направлено на виконання. У відношенні Дронова виконавче провадження вже відкрите, по виконавчому провадженню Зайцевої ще інформації немає.
4. З заявами про виплати страхового відшкодування потерпілі звернулися як до страхової компанії Дронова (ПрАТ “СК “ВУСО”), так і до страхової компанії Зайцевої (ПРАТ “СК “АРСЕНАЛ СТРАХУВАННЯ”), проте станом на сьогодні ані виплат, ані рішення щодо розгляду заяв про виплати немає. Будемо звертатися з адвокатськими запитами про стан розгляду заяв та в разі відмови – до суду.
5. По розгляду кримінального провадження за моєю заявою про можливе вчинення кримінального правопорушення судовими експертами ХОБ СМЕ, що не змогли визначити стан Зайцевої у момент ДТП, жодних офіційних відомостей немає, окрім того, що відомості в ЄРДР були внесені ще 13.09.2019 р. Клопотання про надання інформації по цьому провадженню направлено, про результати розгляду невідомо.
Нагадаємо, 18 жовтня 2017 р. сталася ДТП за участю Зайцевої та Дронова, загинуло 6 осіб, ще 6 осіб отримали різного ступеню тяжкості ушкодження. 26.02.2019 р. вироком Київського районного суду Зайцева та Дронов були визнані винними та отримали максимальне передбачене законом покарання – 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. 14.08.2019 р. Харківський апеляційний суд вирок в частині призначення покарання залишив без змін.