ХПІ розширює співпрацю з провідними вишами Німеччини та Бельгії — є рішення і для біженців

26.10.2022 10:10   -
Новини Харків: Співпраця ХПІ з вишами Німеччини та Бельгії

Ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол відвідав низку провідних університетів Німеччини та Бельгії. Було підписано нові договори про співпрацю, а також продовжено існуючі угоди. Про це повідомляють Харьковские известия.

Серед партнерів ХПІ: Левенський католицький університет (KU Leuven, Бельгія), Рейнсько-Вестфальський технічний університет Ахена (RWTH Aachen University, Німеччина), Магдебурзький університет ім. Отто фон Геріке (OVGU, Німеччина), а також програма Європейського Союзу Erasmus+. Згідно з домовленостями, передбачається спільна робота у науковій та освітній сфері: академічна мобільність для студентів, аспірантів та викладачів, наукові дослідження та ін.

«Ми розширюємо та поглиблюємо нашу співпрацю з Магдебурзьким університетом OVGU, у тому числі за проєктом DSG2 — новою та унікальною програмою подвійних дипломів для бакалаврів. Наші університети єдині в Україні та Німеччині, які запропонували комплексне освітнє рішення, спрямоване на українських біженців, які вимушено перебувають на території Німеччини. Також одразу на п’ять років підписано новий договір студентської мобільності Erasmus+ про фінансування наших академічних обмінів», — розповів ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол.

Читайте також: 72 % абітурієнтів подали заяви на вступ до харківського Політеху

Угода з бельгійським університетом KU Leuven також передбачає обмін студентами та викладачами. Вже зараз університет Бельгії готовий прийняти за обміном десять студентів із харківського Політеху.

Продовжується співпраця Політеха з Рейнсько-Вестфальським технічним університетом Ахена.

«Наші партнери запропонували розширити співпрацю на сферу комп’ютерних наук, хімії, силової електроніки. Крім того, у RWTH створено унікальну програму з підготовки вчителів та викладачів для роботи в інклюзивній освіті. Керівництво університету пообіцяло перекласти цю програму українською мовою та передати для інклюзивного простору Арсенал Ідей Україна/ Простір ідей: Science&Museums у ХПІ», — зазначив Євген Сокол.

Читайте також: Спорткомплекс “Політех” у Харкові після ракетного удару рашистів