«Харківводоканал» завершує підготовку внутрішньобудинкових систем до опалювального сезону

08.09.2022 17:00   -
Новини Харкова: підготовка до опалювального сезону майже завершена

Бригади управління з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем комплексу «Харківводовідведення» у рамках підготовки об’єктів до експлуатації в осінньо-зимовий період завершили роботи в 99% будинків комунальної форми власності. Повідомляють Харьковские известия з посиланням на КП «Харківводоканал».

Про це сьогодні, 8 вересня, повідомив начальник управління з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем КП «Харківводоканал» Валерій Харлан. За його словами, до 1%, що залишився, увійшли об’єкти з різними руйнуваннями, отриманими під час ворожих обстрілів.

Зараз ухвалюється рішення, які з них будуть підключені до опалення, після чого ми також відновимо водопостачання та водовідведення. Але технічні та ревізійні роботи тривають, перепідключаємо квартири мешканців, що прибувають, перевіряємо стояки в тих будинках, де раніше не було води, готуємо зливові системи. Мережі водопостачання посилюємо великою кількістю запірної арматури, щоб мати змогу мінімізувати втрати від протікань, а у випадку аварійної ситуації – перекривати лише кілька квартир, – наголосив Валерій Харлан.

За його словами, значні обсяги робіт виконано у будинках Салтівського району, де замінили понад 1400 м внутрішньобудинкових мереж, а також Шевченківського (понад 490 м) та Новобаварського (410 м).

Розуміючи, наскільки складно харків’янам сьогодні налагоджувати свій побут, на всі заявки реагуємо ще більш оперативно та відповідально. Також беремо участь в облаштуванні укриттів, де не тільки впорядковуємо всі наші комунікації, а й для зручності мешканців забезпечуємо доступ до водопостачання та водовідведення безпосередньо у підвальних приміщеннях, – повідомив Валерій Харлан.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Олексіївська станція метрополітену закрита для обслуговування пасажирів.