Харківводоканал отримав від ЮНІСЕФ два генератори потужністю 400 кВа

18.10.2022 15:42   -
Новини Харків: Генератори від ЮНІСЕФ для лікарень та Водоканалу

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) передав чотири генератори для двох харківських лікарень та КП «Харківводоканал». Про це повідомляють Харьковские известия.

КП «Харківводоканал» отримав два генератори потужністю 400 кВа. Крім того, один генератор на 40 кВа отримала Міська дитяча лікарня №5 і ще один на 75 кВа – Міська стоматологічна поліклініка №7.

Загалом для закладів охорони здоров’я Харківського регіону ЮНІСЕФ передасть 12 генераторів. Їхньої потужності для забезпечення безперебійного водо- та теплопостачання у разі надзвичайних ситуацій через російську агресію.

Харківський міський голова Ігор Терехов зазначив, що в умовах війни, коли російський агресор цинічно обстрілює об’єкти інфраструктури, генератори необхідні для забезпечення комфортного життя харків’ян та мешканців області.

«Завдяки ЮНІСЕФ генератор отримала стоматологічна поліклініка №7 та дитяча лікарня №5, де, зокрема, допомагають дітям із захворюваннями на епілепсію, ДЦП, з наслідками травм. Всі вони залишаються у Харкові зі своїми батьками та потребують нашої підтримки. Також два потужні генератори допомагатимуть у роботі нашому «Водоканалу», – наголосив мер Харкова.

Читайте також: ЮНІСЕФ доставив у Харківську область 170 тонн гуманітарної допомоги

Голова ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін зазначив, що організація працює разом із партнерами та органами врядування, аби харків’яни продовжували мати доступ до води і медичних послуг.

Нагадаємо, КП “Харківводоканал” відновило низку послуг для городян.