Харківську котельню обладнали генератором (фото)

13.12.2022 15:58   -
Новини Харкова: Салтівську котельню обладнали генератором

КП «Харківські теплові мережі» обладнало котельню «Північ-1» генератором, який зможе забезпечити повноцінну роботу об’єкта за відсутності електропостачання. Про це повідомляють Харьковские известия.

Як повідомили на підприємстві, котельню, яка потрапила під масовані ворожі обстріли, ще влітку модернізували за проєктом Світового банку. Це дозволило суттєво скоротити споживання енергії, що особливо актуально в умовах війни, коли необхідно економити енергоресурси.

Читайте також: У звільнених населених пунктах Харківщини відновлюють котельні

Початок робіт на цій котельні затримався щонайменше на місяць, але тепло в будинки подали вчасно. За словами заступника начальника Салтівської філії КП «ХТМ» Сергія Монахова, харків’яни ще влітку стежили за роботами і дуже переживал – встигнуть до зими чи ні.

«Тут 46 житлових будинків. Поступово люди повертаються, це видно по світлу у вікнах. Навантаження котельні зараз – 34 гігакалорії. Цього достатньо для забезпечення мікрорайону теплом та гарячою водою», – пояснив Сергій Монахов.

На Північній Салтівці зараз продовжують відновлювати гаряче водопостачання. Головною проблемою залишаються пошкодження внутрішньоквартальної мережі і комунікацій у будинках. За словами заступника технічного директора КП «ХТМ» Олексія Луки, щоб якісно подати гарячу воду, будинок має бути заселений на 80%. Це необхідно для усунення дефектів на внутрішньобудинкових комунікаціях. Інакше пуск води може спричинити затоплення.

Раніше ми повідомляли про те, що з початку року в Холодногірському районі Харкова усунули 245 пошкоджень на водоводах.