Харківські синхроністки хочуть виставити здобуті нагороди на благодійний аукціон для потреб ЗСУ

18.08.2022 11:09   -
Новини Харкова: Синхроністки виставлять нагороди на благодійний аукціон

Тріумфом збірної України завершився чемпіонат Європи з водних видів спорту в артистичному плаванні. Спортсменки завоювали вісім золотих медалей. Нагороди хочуть виставити на благодійний аукціон. Про це повідомляють Харьковские известия.

Збірна України повністю складалася зі спортсменок Харківської області: Владислава та Марина Алексіїви, Марта Федіна, Вероніка Гришко, Олеся Дерев’янченко, Ангеліна Овчиннікова, Валерія Тищенко, Анастасія Шмоніна.

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну дівчата разом з тренером Світланою Саідовою вимушені були поїхати з Харкова до Італії, аби мати можливість працювати надалі.

За цей час дівчата дуже виросли, вони змужніли, ми хочемо виставити здобуті нагороди на благодійний аукціон і зібрати кошти для потреб ЗСУ, зазначила тренер.

«Змагання пройшли на найвищому рівні. У нас були одні думки – про наших захисників. Ми кожного дня бачили дуже багато повідомлень зі словами підтримки для нас. Це відчуття неймовірне: коли насправді ти маєш підтримувати своїх, а підтримують тебе», – говорить титулована синхроністка Марта Федіна.

Нагадаємо, у Харкові триває благодійний проєкт “Допоможемо по-чемпіонськи”. Цього разу свій лот виставила на аукціон дворазова бронзова призерка Олімпійських ігор, переможниця та неодноразова призерка чемпіонатів світу та Європи, багаторазова чемпіонка України з синхронного плавання Анастасія Савчук.