Харківські комунальники вивезли понад 44 тисячі кубометрів сміття

18.11.2022 15:40   -
Новини Харкова: Комунальники вивезли 44 тисячі кубометрів сміття

Бригади КП «Комплекс з вивозу побутових відходів» за тиждень, з 10 по 16 листопада, вивезли з міста 44,4 тис. куб. м відходів усіх видів. Про це повідомляють Харьковские известия.

Як повідомили на підприємстві, було вивезено близько 33,8 тис. куб. м ТПВ та 10,6 тис. куб. м великогабаритних відходів. Також у Харкові триває вивезення опалого листя.

Своєю чергою директор КП «КВПВ» Олексій Артикуленко нагадав харківським підприємцям та організаціям про адміністративну відповідальність за несанкціоноване викидання відходів, закликав їх укладати договори на вивезення сміття та своєчасно оплачувати надані послуги.

Як повідомили у КВПВ, низка приватних підприємців та організацій, не укладаючи договори про надання послуг з поводження з побутовими відходами, викидають своє виробниче сміття у контейнери-бункери, встановлені для збирання побутових відходів звичайних містян.

За його словами, найбільше несанкціонованих звалищ у Салтівському, Новобаварському та Немишлянському районах. Зокрема, така ситуація спостерігається по вул. Челюскінців, 5б (відходи швейного виробництва), вул. Удовиченка, 166 (будівельне сміття), вул. Барнаульській, 55 (відходи СТО), а також по вул. Камишева (відходи швейного, деревообробного, м’ясопереробного та інших виробництв).

Читайте також: Перший сніг у Харкові: комунальники зранку розчищають місто (фото)

Як зазначив Олексій Артикуленко, підприємство намагається прибирати ці відходи, але це потребує додаткових фінансових витрат, оскільки збільшується кількість виїздів спецавтотранспорту та витрат паливо-мастильних матеріалів. За його словами, відтепер для контролю за санітарним станом території приватного сектору КВПВ буде залучати інспекцію з благоустрою КП «Благоустрій», яка має право складати протоколи про адміністративні правопорушення.

Директор КВПВ нагадав, що у разі виявлення порушень законодавства у сфері благоустрою передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу для громадян у розмірі 1 360 грн, а для посадових осіб та громадян-суб’єктів підприємницької діяльності — 1 700 грн.