Харківські енергетики повернули світло у село Безруки

27.12.2022 17:45   -
Новини Харківщини: Енергетики повернули світло у село Безруки

Фахівці АТ “Харківобленерго” продовжують повертати світло до населених пунктів, які були знеструмлені з початку війни. Про це повідомляють Харьковские известия.

Так, енергетики повністю відновили електропостачання в селі Безруки на Харківщині.

Зараз ремонтні бригади працюють в селі Слатине, де заживлено вже понад 600 домоволодінь. Для того, щоб в селі почало з’являтися світло, довелося відновити п’ять електропідстанцій, замінити пошкоджені трансформатори та опори, відремонтувати високовольтні та низковольтні повітряні лінії.

“Руйнування дуже великі. Тільки для заживлення перших споживачів було виконано заміну трьох трансформаторів та 30-ти високовольтних опор. І це тільки початок”, – зазначили в Дергачівському РЕМ.

Читайте також: На Харківщині відновлено близько 80% електропостачання

Тим часом інший підрозділ обленерго – Харківський високовольтний РЕМ (ХВРЕМ) – продовжує відновлювати підстанції та повітряні лінії Дергачівської територіальної громади. У планах на початок наступного року – заживлення села Прудянка, яке залишається знеструмленим з 3 березня.

“Після відновлювальних робіт на підстанції, а також коли сапери проведуть розмінування, і ми зможемо відремонтувати всі пошкоджені лінії, сюди подадуть напругу. Далі будемо працювати над відновленням електропостачання в селах Цупівка, Великі і Малі Проходи, Токарівка та Кочубеївка. Робимо все можливе, щоб люди якнайскоріше отримали світло”, – зазначили у Дергачівському РЕМ.

Раніше ми повідомляли про те, що Синєгубов звернувся до жителів деокупованих територій Харківщини.