Харківські енергетики планують повернути світло у 23 населені пункти (фото)

10.05.2023 11:41   -
Харківські енергетики повернуть світло у 23 населені пункти

Фахівці АТ “Харківобленерго” працюють над відновленням електропостачання у 23 населених пунктах, які планується заживити у травні. Про це повідомляють Харьковские известия з посиланням на заступника технічного директора АТ “Харківобленерго” Олександра Кишинського.

За його словами, всього з початку бойових дій було знеструмлено 450 міст, селищ та сіл Харківської області.

“Це Куп’янський та Ізюмський райони, Балаклійська та Барвінківська громади, Дергачівський та Золочівський напрямки… Таким чином одразу 30% області потрапили під обстріли та знеструмлення”, – зазначив Олександр Кишинський.

Наразі на Харківщині залишаються знеструмленими 99 населених пунктів, в яких проживають близько 26 тисяч споживачів.

За словами Кишинського, найбільші пошкодження електромережі були зафіксовані в Ізюмському, Чугуївському та Харківському районах.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Як зазначається, у першу чергу сапери та енергетики працюють над відновленням електропостачання там, де живуть люди. Зокрема, наразі триває робота у наступних населених пунктах: Мосьпанове (Малинівська громада), Студенок, Співаківка, Заводи (Оскільська громада), Вітрівка (Балаклійська громада), Велика Комишуваха, Курулька (Барвінківська громада), Старий Салтів (Старосалтівська громада), Уди, Костянтинівка, Андріївка (Золочівська громада), Черкаські Тишки, Руські Тишки (Циркунівська громада), Прудянка, Руська Лозова (Дергачівська громада).

“На жаль, через постійні обстріли поки що неможливо відновити електропостачання у таких населених пунктах, як Гур’їв Козачок та Сотницький Козачок в Золочівській громаді, де до державного кордону всього 200 метрів, у селах Стрілеча та Глибоке Липецької громади. Важко працювати у Вовчанську та Дворічній, куди ми не можемо доїхати по декілька днів, а також у Борівській громаді, яка межує з Луганською областю”, – розповів Олександр Кишинський.

ОСТАННІ НОВИНИ