Харківські артисти виступають для ЗСУ та переселенців (фото)

21.11.2022 11:50   -
Новини Харкова: Артисти дають концерти для ЗСУ та переселенців

Артисти харківських театрів дають концерти для військових, вимушених переселенців та займаються волонтерством. Про це повідомляють Харьковские известия.

Як повідомили у Департаменті культури, артисти Харківського академічного театру музичної комедії дали 20 концертів у метро, 12 разів виступали для бійців Нацгвардії України та тероборони, в санаторіях, військових шпиталях.

Працівники Харківського академічного театру ляльок ім. Афанасьєва створили волонтерський хаб «Л.ОБ» (лялькова оборона) і забезпечують необхідними речами цивільних і військових та продовжують грати. Виступали на станціях метро, у бомбосховищах, лікарнях, будинках культури. Лише у метро показали майже 30 вистав. В рамках волонтерського туру виїздили у населені пункти Південне, Високий, Мерефа, Кегичівка, Шарівка, Валки, Баранівка, Мельникове, Зелений Колодязь, санаторій «Бермінводи», а в липні випустили прем’єрну виставу «Я норм» за п’єсою Ніни Захоженко про підлітків із Бучі.

Колектив Харківського національного театру опери та балету ім. М.В. Лисенка проводять концерти на різних локаціях, понад 20 концертів дали в укриттях, а зараз організовують концерти в храмах, школах, гуманітарних центрах, будинках ветеранів, частинах ДСНС та місцях дислокації ЗСУ. Також театр виїжджає з виставами у різні міста України та за кордон.

Раніше ми повідомляли про те, що вистава “Калігула” харківського театру ім. Шевченка здобула Гран-прі міжнародного фестивалю.