Харківська область готується до масштабного розмінування

14.03.2023 11:06   -
Харківська область готується до масштабного розмінування

У Харківській області потребують розмінування близько 500 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь. До робіт планують залучити підрозділи ДСНС Києва та міжнародні організації. Про це повідомляють Харьковские известия.

Першочергово піротехнічні підрозділи візьмуться до обстеження 250 тисяч га земель. На решті територій військова ситуація наразі не дозволяє провести розмінування.

«Поки погодні умови не дозволяють нам проводити масштабне розмінування, однак ми маємо бути до цього готовими. Проводимо перемовини з підрозділами ДСНС Києва, щоб посилити ті наряди, які вже працюють у Харківській області. Також за сприяння Офісу Президента ведемо перемовини з міжнародними організаціями, щоб розмінувати і наші сільськогосподарські землі», – повідомив начальник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі Медіацентр Україна – Укрінформ.

Взагалі Харківська область визнана однією з найбільш засмічених вибухонебезпечними предметами в країні. Наприклад, в селі Сніжківка Ізюмського району 7 березня на міні “Пелюстка” підірвався 63-річний чоловік. На міну чоловік натрапив у власному дворі. Коли підрозділи ДСНС прибули для обстеження, вони знайшли на самому подвір’ї і біля нього понад 70 таких “пелюсток”.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.