Харківщина отримала першу машину для розмінування вітчизняного виробництва

15.11.2023 13:38   -
Харківщина отримала машину для розмінування вітчизняного виробництва

Профінансувала закупівлю машин українського виробництва для технічного обстеження грунту та виявлення вибухонебезпечних предметів Всесвітня продовольча програма ООН. Про це повідомляє Інфосіті.

Машини працюватимуть на території Харківської області в межах проєкту з очищення та відновлення земель сільськогосподарського призначення. Першу машину передали напередодні, у планах – виготовлення ще 2 таких машин.

У ХОВА зазначили, що на сьогодні Харківщина має 9 машин для розмінування, 2 з них – вітчизняного виробника.

З початку повномасштабної війни в регіоні обстежили понад 8 тисяч гектарів території та знищили майже 136 тисяч вибухонебезпечних предметів. Роботи з розмінування тривають щодня. А завдяки унікальній машині для підготовки грунту цей процес має пришвидшитись.

Довідка. Унікальність машини для розмінування МР.3101 полягає в універсальності та ефективності. На відміну від закордонних більш дороговартісних аналогів ремонт цієї техніки є швидким і доступним, бо вона створена на потужностях, розташованих в області. При ушкодженнях середньої тяжкості відновлення триває від 3 годин до однієї доби. У випадку, якщо машина зазнає значних пошкоджень, повністю відремонтувати її можна впродовж трьох діб.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ