Харківщина отримала нову партію медичного обладнання з Нюрнберга (фото)

21.03.2023 17:42   -
Харківщина отримала нову партію медичного обладнання з Нюрнберга

Сьогодні, 21 березня, завдяки міжнародним партнерам і волонтерським зусиллям на Харківщину надійшла восьма партія медичного обладнання з Німеччини. Про це повідомляють Харьковские известия з посиланням на голову правління Харківської ТЕЦ-5 Олександра Мінковича.

В межах сьогоднішньої частини нюрнберзької допомоги Гуманітарний хаб Харківської ТЕЦ-5 отримав кардіологічне обладнання, устаткування для ультразвукової діагностики, функціональні ліжка.

Обладнання буде спрямоване до медичних установ Харківщини.

Наразі вже понад 15 лікарень регіону зміцнили свою матеріальну базу завдяки підтримці з Нюрнберга. Насамперед йдеться про ті районні та обласні заклади, що мали особливо гостру потребу в цьому.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

З початку військової агресії Гуманітарний хаб ТЕЦ-5, що був створений за ініціативи БФ «Майбутнє – дітям», зумів акумулювати та передати мешканцям Харківського регіону понад 250 тонн різноманітних вантажів: від предметів повсякденного побуту і харчів до високоточного обладнання, що рятує життя маленьких та дорослих пацієнтів у лікарнях області.

Щодо партнерської допомоги з Німеччини, то загалом Гуманітарний хаб за період співпраці отримав 2 високоточні наркозно-дихальні апарати, 1 апарат УЗД та 1 апарат ЕКГ, понад 530 функціональних ліжок, 115 медичних шафок.

ОСТАННІ НОВИНИ