Харків’янина судитимуть за знущання над старим батьком

12.01.2024 09:22   -
Харків’янина судитимуть за знущання над старим батьком

Слідчі повідомили 51-річному чоловіку про підозру у скоєнні домашнього насильства щодо рідного батька. Про це повідомляє Iнфосiтi.

“51-річний чоловік у стані сп’яніння постійно провокував конфлікти зі своїм 82-річним батьком. Син принижував батька, вимагав гроші на випивку, а коли той відмовляв, сварився та виганяв з дому”, – розповіли подробиці справи у поліції.


Поліцейські склали щодо порушника 3 протоколи про адміністративне правопорушення. Судом домашньому насильнику було визначене покарання у вигляді штрафу, громадських робіт та адміністративного арешту строком на 5 діб. Проте чоловік продовжив вчиняти домашнє насильство.

За систематичне вчинення домашнього насильства поліцейські розпочали кримінальне провадження та повідомили чоловіку про підозру за ст. 126-1 Кримінального кодексу України – домашнє насильство.

Чоловікові “світить” до двох років позбавлення волі.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Нагадаємо, повідомити поліцейських про вчинення домашнього насильства можна у будь-який час за телефоном 102 (безкоштовно з мобільного та стаціонарного).

Послуги системи безоплатної правничої допомоги можна отримати дистанційно та очно в бюро правничої допомоги, незалежно від реєстрації місця проживання.

Найшвидший спосіб проконсультуватися з юристом системи безоплатної правничої допомоги – зателефонувати до контактного центру. Юристи на зв’язку у будні з 8:00 до 18:00.

З мобільних чи стаціонарних телефонів у межах України: 0 800 213 103 дзвінки безкоштовні.

З мобільного застосунку Telegram

Для дзвінків з-за кордону +38 044 363 10 41 (вартість дзвінка з-за кордону за тарифами вашого оператора зв’язку).

ОСТАННІ НОВИНИ