Каразінський університет запрошує відвідати ASTEROID DAY – Міжнародний день астероїда-2019

25.06.2019 16:11   -
Автор:
Відділ фізики астероїдів та комет Науково-дослідного інституту астрономії Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна вже втретє проводить цю просвітницьку подію. І запрошує усіх охочих до нових знань та небайдужих до зоряного неба харків'ян та гостей міста долучитися до свята астрономічних знань про астероїди.
Початок заходу 30 червня 18:00.
Місце проведення: вул. Сумська 35, НДІ астрономії ХНУ імені В. Н. Каразіна. Вхід вільний.
Під час заходу заплановано науково-популярні лекції, екскурсія територією обсерваторії, розіграш призів і перегляд роликів про Сонячну систему й малі тіла. І звісно ж, за ясної погоди відбудеться спостереження у телескопи обсерваторії (АЗТ-7, Цейс, Селестрон).
Теми лекцій та доповідачі:
1) «Як формувалися планети?» – Олексій Голубов, PhD з астрофізики Astronomisches Rechen-Institut Гейдельбергского університету, Німеччина.
2) «Метеорити – уламки астероїдів» – Василь Шевченко, професор кафедри астрономії та космічної інформатики Каразінського університету.
3) «Астероїд замовляли? Або міжпланетна доставка астероїдної речовини» – Іван Слюсарев, старший викладач кафедри астрономії та космічної інформатики Каразінського університету.
Довідково. День астероїда – це щорічна всесвітня просвітницька подія під егідою ООН, що покликана донести до людей знання про астероїди та загрози, пов'язані із можливістю зіткнення Землі із цими тілами. Для цього дня обрано 30 червня – день, коли у 1908 році відбувся вибух у районі річки Підкамя'на Тунгуска – найпотужніша подія у сучасній історії, пов'язана із падінням малого тіла на Землю. День астероїда відзначається із 2015 року. Цього року заплановано понад 600 різних подій у 78 країнах.