Як отримати грант на відкриття чи розвиток бізнесу

25.06.2022 14:30   -
З 1 липня  стартує урядова програма  «єРобота»

Нова урядова програма для започаткування бізнесу «єРобота» стартує з 1 липня. Повiдомляють “Харьковские известия”.

Як повідомили у Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку, у програмі можуть взяти участь усі охочі. Для цього необхідно буде подати заявку з бізнес-планом щодо створення або розвитку власної справи та отримати мікрогрант до 250 тис. грн на ці цілі. У департаменті зазначили, що держава надає можливість запустити будь-який мікробізнес – пошив одягу і взуття, хімчистка, сервісний чи ремонтний центр.

За рішенням уряду уповноваженим банком нової програми став «Ощадбанк», який з 1 липня розпочне прийом заявок від українців. Бюджет програми складатиме 5 млрд грн на рік, що вистачить на 20 тис. грантів.

За рахунок отриманих коштів фізичні або юридичні особи – підприємці зможуть придбати обладнання, оплатити сировину та матеріали, частково сплатити за оренду.

Обов’язкові умови програми – створення одного або двох робочих місць; виплата суми гранту протягом трьох років у вигляді податків, зборів та обов’язкових платежів.

Після розгляду проєкту в разі його відповідності критеріям програми грантові кошти буде перераховано на окремий рахунок здобувача в «Ощадбанку». Остаточне рішення про надання гранту прийматиме Державна служба зайнятості.

Крім того, наразі розробляється технічна можливість подання заявок через портал «Дія».


Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що два потенційні інвестори цікавляться неплатоспроможним Мегабанком.