Ізюмська центральна міська бібліотека отримала книги від фонду громади Харкова «Толока»

29.12.2022 12:55   -
Новини Харкова: Книги для бібліотеки в Ізюмі від фонду «Толока»

Ізюмська центральна міська бібліотека отримала понад пiвсотнi нових украïнських книг від фонду громади Харкова «Толока». Про це повідомляють Харьковские известия.

Кошти на придбання частки книг було зібрано на унікальному благодійному концерті «Call for Genius», який є фiналом всеукраïнського конкурсу молодих композиторів ім. Б. Лятошинського. Решту книг передала у дар Група компанiй «Factor».

“Армія рф воює не тільки з народом України. Вона послідовно й наполегливо знищує українську ідентичність та культуру. Десять місяців поспіль російські війська стріляють по театрах, будинках культури, музеях, — коментує Марія Горбонос, виконавча директорка фонду громади Харкова «Толока». — Так наразі Ізюмська міська центральна бібліотека, будівля якої дуже постраждала від російської агресії, не має можливості поповнити книжковий фонд коштом міського бюджету. Тож ми раді, що завдяки допомозі компанії «Factor» та донейтам, зібраним на концерті «Call for Genius», змогли придбати та передати украïнськi книжки для дітей та молоді, які через війну не мають доступу до лiтератури”.

За даними Мінкульту, у Харкiвськiй областi від російської агресії постраждали 9% бібліотек. Зокрема, під час окупації була практично повністю знищена Кам’янська сільська бібліотека, що належить Ізюмській громаді. В самому Ізюмі втрачено 30% книжкового фонду — розкрадено, знищено. З 62 тисяч книг, які налічував книжковий фонд до повномасштабного російського вторгнення, зараз майже нічого не залишилось, зазначила Марина Колобородна, виконуюча обов’язки начальника управління культури Ізюмської міської ради.

“На щастя, фонд «Толока» передав нам дитячу літературу, бо у нас дуже велика потреба саме в дитячій художній літературі. Це прекрасні книжки, якісна українська література, і наші бібліотекарі дуже вдячні. Книжки були передані до Центральної міської бібліотеки Iзюму, а далі будуть розподілені по філіях залежно від їхніх потреб”, – розповіла Марина Колобородна.

Допомогти відновити гідний книжковий фонд бібліотек Ізюмської громади можна долучившись до збору книжок. Як саме передати україномовні книжки можна дізнатись за номер телефону – 095-131-07-23, Оксана Вікторівна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: