Ігор Терехов: Харків – українське місто, і ми триматимемося до перемоги

28.02.2022 21:59   -
Ігор Терехов: Харків - українське місто, і ми триматимемося до перемоги

Харківський міський голова Ігор Терехов сьогодні, 28 лютого, розповів, як харків’яни переживають п’ятий день війни в ефірі новин на телеканалі «Київ». Про це повідомляють «Харьковские известия».

За його словами, сьогодні ворог обстріляв житлові квартали. Вже відомо про кількох загиблих мирних громадян. Одна жінка померла у лікарні, сім’я загинула в авто, ще четверо людей загинули, коли вийшли з укриття за питною водою. Крім того, 15 військових та 15 цивільних із пораненнями різного ступеня тяжкості рятують лікарі. Ігор Терехов повідомив, що у місті продовжують збирати інформацію про загиблих та постраждалих.

За його словами, у Харкові шукають тимчасове житло для людей, будинки яких були зруйновані. Крім того, пошкоджено багато інфраструктурних об’єктів, які потім обов’язково відновлять.

Ігор Терехов подякував працівникам усіх комунальних служб, які у воєнний час ремонтують мережі, вивозять сміття, продовжують забезпечувати життєдіяльність Харкова.

«У нас лише близько 30 будинків без опалення, хоча був період, коли було понад 200. Низький уклін усім комунальним службам», – наголосив міський голова.

Він підкреслив, що у цей тяжкий час харків’яни як ніколи єдині, та подякував усім, хто відгукується на заклики про допомогу, зокрема, з інших міст та з-за кордону.

За його словами, у місті працює колцентр, який приймає усі звернення. Також організуються логістичні склади, щоб збирати медикаменти, продукти харчування, теплі речі та предмети першої необхідності.

«Ми – разом! Харків – українське місто, і ми триматимемося до перемоги. Хочу звернутися до всіх харків’ян. Ви – справжні герої», – заявив Харківський міський голова.

▪️87 житлових будинків зазнали руйнувань внаслідок обстрілів у Харкові — міськрада

▪️В Індустріальному районі: вул. Бібліка, вул. Велика Кільцева, вул. Сергія Грицевця, вул. Миру.
▪️У Київському районі: вул. Саперна, вул. Наталії Ужвій, вул. Дружби Народів, вул. Труфанова, вул. Шевченка, пр. Академіка Курчатова.
▪️У Московському: вул. Познанська, вул. Валентинівська, вул. Бучми, вул. Героїв Праці, вул. Світла, вул. Академіка Павлова, вул. Леся Сердюка, пр. Тракторобудівників.
▪️У Немишлянському районі: вул. Амосова.
▪️У Холодногірському районі: вул. Золочівська, вул. Велика Панасівська, вул. Самодіяльна.
▪️У Шевченківському районі: вул. Новоолександрівська, вул. Балакієрва, вул. Дерев’янка, вул. Клочківська, вул. Новгородська, вул. Отакара Яроша, вул. Сумгаїтська, вул. Старицького, вул. 23 Серпня, пр. Людвіга Свободи, пр. Науки, пров. 23 Серпня.