Європейський лоукостер запустив з Харкова рейси до Вільнюса і Познані

28.10.2019 12:10   -
Автор:
Перший літак з Харкова до Вільнюса полетів 27 жовтня о 9:30. Надалі рейси будуть виконуватися щосереди і щонеділі. Тривалість шляху становить 1 годину 45 хвилин.
«Я дуже радий, що вже четверте місто України пов’язане прямим рейсом зі столицею Литви Вільнюсом. Упевнений, це дасть додатковий поштовх розвитку туризму, сімейних і ділових зв’язків між Литвою і Україною. Тепер литовці зможуть зручно добиратися до другого за розміром міста країни Харкова, потужного економічного і культурного центру, а харків’яни — ближче знайомитися з Литвою. Коли я вперше, 2008 року, летів лайнером Ryanair, то мріяв, щоб компанія розширила свою мережу і для східних сусідів Європейського Союзу. Сьогодні це стало реальністю», — прокоментував Марюс Януконіс, Надзвичайний і Повноважний Посол Литви в Україні.
Перший літак до Познані рушив о 22:00. Ці рейси будуть доступні з Харкова щочетверга і щонеділі, тривалість польоту складає 2 години 25 хвилин. Таким чином, у харків’ян буде можливість літати без пересадок до шести польських міст. Окрім Познані, з Міжнародного аеропорту «Харків» доступні рейси до Варшави, Катовіце, Гданська, Кракова і Вроцлава.
Довідково. Ірландська авіакомпанія Ryanair почала співпрацювати з харківським аеропортом наприкінці березня 2019 року. В червні вона запустила сполучення Харків-Краків. Загалом географія перевізника охоплює більш ніж 2000 напрямків між 239 аеропортами 40 країн.