Якість води у Харкові відповідає всім санітарним нормам

14.03.2023 17:37   -
Якість води у Харкові відповідає всім санітарним нормам - Водоканал

Згідно з результатами досліджень якість водопровідної води, яка подається до будинків харків’ян, відповідає всім санітарно-гігієнічним нормам. Про це повідомляють Харьковские известия.

У період воєнного часу лабораторія санітарно-епідеміологічного контролю КП «Харківводоканал» продовжує здійснювати щоденний контроль якості водопровідної води на всіх контрольних точках відбору.

«Проби беруться в накопичувальних резервуарах чистої води, насосних і водопровідних станціях, водорозбірних колонках, аналізується вся водопровідна мережа, по якій вода надходить нашим споживачам, які проживають у багатоповерхових будинках і приватному секторі. Щодня відбувається відбір понад 40 проб води. Проводимо вимірювання показників якості водопровідної води відповідно до всіх санітарних норм та стандартів», – підкреслив начальник лабораторії санітарно-епідеміологічного контролю за якістю води КП «Харківводоканал» Андрій Стародубов.

Зазначається, що якість водопровідної води, яка надходить до квартир харків’ян, за період військових дій не погіршилася. Бувають тимчасові погіршення, зокрема після припинення подачі води в мережі та подальшого відновлення, але це короткочасне явище.

За словами Андрія Стародубова, при відключенні електроенергії лабораторія продовжує працювати та виконувати покладені функції автономно, використовуючи генератор.

Також перед подачею до міста вода проходить усі необхідні попередні етапи очищення на комплексах «Донець» та «Дніпро».

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ