Громадам Харківської області передали молочну продукцію (фото)

02.08.2022 13:30   -
Новини Харківщини: Громадам передали гуманітарку - молочну продукцію

Для потреб громад Харківщини було виділено близько 76 тис. літрів молока та майже 60 тонн вершкового масла. Про це повідомляють “Харьковские известия” з посиланням на заступницю начальника Харківської ОВА Віту Ковальську.

Раніше мешканці громад отримали близько 320 тис. літрів олії, 130 тонн борошна та 40 тонн сиру.

«Ми продовжуємо відвантажувати громадам гуманітарну допомогу. Сьогодні три райони – Лозівський, Богодухівський та Ізюмський – отримують молоко і вершкове масло. Передаємо продукти в територіальні громади, які розподіляють допомогу згідно потреб», – наголошує Віта Ковальська.

Зокрема, Коломацька громада отримала 870 літрів молока та 700 кг вершкового масла.

Отримала гуманітарну допомогу і Богодухівська громада. Наразі тут мешкає 13 тисяч внутрішніх переселенців, тож у першу чергу продукти отримають пільгові категорії громадян.

Також серед отримувачів допомоги – Краснокутська і Лозівська громади.

«Отримували олію, вершкове масло, сир, продуктові набори – більше 30 тисяч продуктових наборів надійшли до громади. Фактично потреби ще не задоволені, тому що у нас велика громада – майже 90 тисяч населення і 8 тисяч ВПО. Тому продукти харчування – потреба актуальна», – говорить представник Лозівської громади Сергій Гранкін.

Нагадаємо, починаючи з серпня в Харкові змінився графік роботи відділень “Нової пошти” та “Укрпошти”. У вівторок, четвер та суботу з 09:00 до 16:00 тут можна отримати комплексні продуктові набори.