Голова Харківської облради пропонує відсторонити від роботи заступника, у якого може бути громадянство РФ

20.09.2022 11:10   -
Новини Харкова: Заступника голови Харківської обласної ради відсторонять від роботи

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко вносить на розгляд обласної ради проєкті рішення «Про відсторонення від роботи Мальованого Б.Ю.». Про це повідомляють Харьковские известия.

Проєкт рішення внесений у зв’язку з тим, що до Харківської обласної ради надійшли листи від Управління Служби безпеки України в Харківській області та Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, та керуючись частиною 1 статті 46 Кодексу законів про працю України, статтями 4, 8, 11 Закону України “Про службу в органах місцевого самоврядування”, відповідно до норм статті 43, п. 2, п. 10 ч. 6 статті 55, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Проєкт рішення обласної ради «Про відсторонення від роботи Мальованого Б.Ю.» було розглянуто на засіданні постійної комісії з питань антикорупційної та регуляторної політики, законності, боротьби зі злочинністю, регламенту та місцевого самоврядування Харківської обласної ради.

Депутати підтримали необхідність термінового розгляду листів від силових структур, що надійшли до обласної ради щодо Богдана Мальованого. Крім цього у висновку, до якого дійшла депутатська комісія, зазначено, що необхідно вжити всіх необхідних заходів відповідно до Регламенту обласної ради та законодавства.

Голові Харківської обласної ради рекомендовано розв’язати питання, викладені у листах силових структур, а саме: відсторонити Богдана Мальованого від займаної посади з обмеженням доступу до інформації, пов’язаною з обороною Харківської області та протидії російській агресії.