Харківському екс-поліцейському, що побив пенсіонера у трамваї, повідомлено про підозру

25.10.2019 10:50   -
Автор:
Як повідомив прокурор відділу Андрій Лисокобилка, 30 липня цього року у Харкові працівник поліції у свій вихідний їхав у трамваї та сидів на місці для осіб з інвалідністю.
– Він безпричинно голосно став висловлюватися грубою нецензурною лайкою на адресу жінки з інвалідністю, яка попросила його надати їй сидяче місце в салоні трамваю. На зауваження громадян поліцейський не реагував, – відновив події того дня прокурор. – Побачивши неправомірну поведінку вказаного громадянина, до нього звернувся 68-річний пенсіонер та зробив йому усне зауваження, щодо некоректної поведінки молодика, а також запропонував йому надати сидяче місце жінці – інваліду, яке він займав. Поліцейський, замість того, щоб надати особі похилого віку сидяче місце в громадському транспорті та уникнути конфліктної ситуації, почав наносити удари кулаками в обличчя пенсіонеру.
Цими діями працівник поліції завдав пенсіонеру легких тілесних ушкоджень, які спричинили короткочасний розлад здоров’я.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років.
Наразі досудове розслідування триває.