Харківських пільговиків просять підготуватися до монетизації пільг на житлово-комунальні послуги

05.08.2019 15:45   -
Автор:
Як повідомили в Департаменті праці та соціальної політики, цей процес відбуватиметься за зразком монетизації субсидій через «Ощадбанк» двома способами:
1. У безготівковій формі шляхом перерахування коштів на акаунт пільговика в «Ощадбанку», який здійснюватиме переказ коштів на рахунки організацій, що надають послуги (без звернення пільговика). Зекономлені кошти за підсумками опалювального періоду будуть перераховані на особистий рахунок пільговика в «Ощадбанку».
2. У готівковій формі. Для цього пільговику необхідно звернутися із заявою до управління праці та соціального захисту населення адміністрацій районів, де вказати номер рахунку, відкритого в «Ощадбанку». В такому випадку виплата з урахуванням встановлених державних соціальних нормативів здійснюватиметься з наступного місяця, в якому пільговик написав заяву.
Громадяни, які отримають кошти готівкою, повинні щомісяця сплачувати фактично спожиті житлово-комунальні послуги з урахуванням суми пільги.
Управління праці та соціального захисту населення щомісячно надсилає списки на підприємства-постачальники житлово-комунальних послуг про осіб пільгової категорії, які отримали або втратили право на пільги. Тому пільговикам необхідно інформувати управління у випадку зміни місця проживання або змін у складі сім'ї.
Для впровадження з 1 жовтня 2019 року монетизації пільг на житлово-комунальні послуги департамент звертається до харків'ян-пільговиків з проханням повідомити номер мобільного телефону для внесення його в облікову картку пільговика Єдиного державного реєстру осіб, які мають право на пільги.