Харківські поліцейські дають поради, як не стати жертвою ґвалтівника. ФОТО. ВІДЕО

04.10.2019 11:14   -
Автор:
– Зараз відділ розслідування тяжких та особливо тяжких злочинів, скоєних проти життя та здоров'я особи слідчого управління ГУНП в Харківській області розслідує кримінальне провадження за фактом серії зґвалтувань та замахів на зґвалтування молодих дівчат. Аналіз дій злочинця та його жертв допоміг сформулювати такі поради.
  • Ідучи додому, обирайте найбільш безпечні, освітлені шляхи. За кілька метрів до домівки вийміть з вух навушники, подивіться, чи не йде хто за вами.
  • Не заходьте до під'їзду з незнайомцями. Якщо ви вже зайшли до під'їзду з незнайомим або він догнав вас біля ліфту, не заходьте з ним у ліфт! Якщо незнайомець заходить разом з вами до ліфту, терміново вийдіть.
  • Якщо напад все ж стався, голосно кричіть. Захищайте свій особистий простір, виставивши вперед руку з сумкою чи рюкзаком, який зніміть заздалегідь.
  • І останнє. Ви все зробили правильно, налякали злочинця, він відмовився від виконання свого плану, і тікає. Кричіть, що злочинця треба затримати, показуйте на нього руками, це дасть змогу оточуючим зрозуміти, що відбулось і затримати нападника до приїзду поліції. Візьміть контакти очевидців. Їх покази в якості свідків будуть мати неоціненну вагу під час досудового слідства та в суді. Пам'ятайте, замах на злочин – це також кримінально каране діяння, ви зупините злочинця і вбережете інших дівчат від його протиправних посягань.