Харківське підприємство успішно виконало контракт для Китая

16.12.2019 12:43   -
Автор:
Над розробкою спільно працювали фахівці кількох заводів і конструкторських бюро, а також вчені з НАУ «ХАІ» та НТУ «ХПІ». Приймати роботу прибули головні конструктори 4-х підприємств з 4-х міст Китаю, а також представники державних структур країни. Результат їх повністю задовольнив.
«Ми не тільки підписали підсумковий документ про виконання роботи, а й обговорили плани на 5—10 років уперед. У КНР прийнята програма «2035». У ній роль авіаційній техніці відводиться дуже велика, і для всього нашого авіапрому там дуже багато можливостей для співпраці», — зазначив голова правління АТ «FED» Віктор Попов.
Французькі замовники, які також відвідали АТ «FED», цікавилися процесом роботи над системою охолодження для нового телекомунікаційного супутника, який розробляє Європейське космічне агентство. Завдання харківського ноу-хау — впоратися там, де до цього часу не справлялися традиційні методи охолодження. І зараз розробка вже показує високі технічні параметри. Якщо кінцевий продукт влаштує замовників, наші виробники зможуть брати участь у тривалій світовій виробничій програмі.