Харківщина пропонує всіх пільговиків перевести на готівкову форму розрахунків

11.12.2019 11:50   -
Автор:
— На Харківщині близько 116 тисяч отримувачів пільг, з них 10 % мають проблеми з безготівковим нарахуванням. Це проблема не тільки нашої області, а всієї України, — прокоментував ситуацію “СК” Юрій Шпарага. — Міністерство соціальної політики поки не привело в належний стан програмне забезпечення. Через збій програми минулого тижня з державного реєстру пропав весь Лозівський район. Тож усі нарахування людям зроблять в наступному місяці. Однак пільговики переймаються, що в них виникнуть борги.
Щоб уникнути в подальшому таких ситуацій, Харківщина пропонує всіх пільговиків перевести на готівкову форму розрахунків, тобто, щоб люди на руки отримували кошти і самі розраховувалися по комунальних платежах. У Києві цю пропозицію підтримали.
— Ми отримали проект урядової постанови, якою дозволяється перехід на готівкову форму розрахунку не один раз на рік — 15 жовтня (за чинним порядком), а без встановленого терміну, – повідомив Юрій Шпарага.
В обласному Департаменті соцзахисту сподіваються, що вже на найближчих засіданнях уряду цю постанову приймуть, і всіх пільговиків з 1 січня 2020 року можна буде перевести на готівкову форму розрахунку.