Харків’яни ознайомилися з архітектурною спадщиною Олексія Бекетова. ФОТО

23.09.2019 17:59   -
Автор:
Про це сьогодні, 23 вересня, у пресцентрі Харківської міської ради повідомила заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва Юлія Згурська.
Вона нагадала, що цього року в рамках міжнародної акції «Дні європейської спадщини» для городян 21 вересня провели екскурсії в Будинок вчених, Харківську державну наукову бібліотеку ім. В.Г. Короленка і Музей О. Бекетова. Всього в них взяли участь понад 500 осіб, і це, за словами Юлії Згурської, більше, ніж у попередні роки.
Крім цього, вона зазначила, що величезний інтерес серед жителів міста викликала нова театралізована екскурсія «Сватання на Гончарівці» за мотивами однойменного твору письменника Григорія Квітки-Основ'яненка, яка відбулася 20 вересня. В ході заходу учасники мали можливість познайомитися з історією і традиціями Слобідського краю і взяти участь у цьому слобожанському весіллі.
«Дуже багато було позитивних відгуків про цей захід. В рамках цієї екскурсії ми представили городянам Харків як центр слобожанської культури через призму творів Григорія Квітки-Основ'яненка. Всього на цей захід прийшло близько 170 осіб, і навіть коли вже була закрита реєстрація, люди, які прочитали про цю подію, все одно прийшли послухати і подивитися», – підкреслила заступник директора.
Зазначимо, що в цьому році Харків вже вп'яте приєднається до міжнародної акції, яка проходить з 1991 року під егідою Ради Європи. Заходи за моделлю «відкритих дверей» традиційно проходять у вихідні дні і передбачають можливість ознайомлення жителів міста з визначними пам'ятками, які в звичайні дні мало доступні для відвідування широкою публікою.