Харків’ян похилого віку запрошують на навчання в «Університети третього віку»

03.10.2019 14:59   -
Автор:
Навчання в «Університеті третього віку» направлено на персональний розвиток, соціальну адаптацію та збереження активної життєвої позиції людей похилого віку.
Зокрема, відкриття навчального року відбулося в «Університеті третього віку» у територіальному центрі надання соціальних послуг Новобаварського району. В університеті відкрилися факультети історії рідного краю, валеології, прикладного мистецтва, сучасних інноваційних технологій, основ квітникарства та ін.
Як зазначили в терцентрі, в сучасному світі в кожну галузь приходять нові ідеї і технології, знання та інформація постійно оновлюються. І тому, хто хоче не відставати від часу, постійно треба вчитися.
Нагадаємо, «Університети третього віку» почали організовуватися 2010 року і тепер відкриті в усіх терцентрах міста. Крім культурно-творчих факультетів в університеті вивчають правові науки, інформаційні технології, здоровий спосіб життя. Лекції в університеті читають викладачі вишів, юристи, працівники Пенсійного фонду, управління праці та соцзахисту та ін. Заняття проходять раз на тиждень. Після закінчення навчання слухачі отримують відповідний сертифікат.