Харків’яни з інвалідністю можуть отримати путівку до санаторію

27.06.2022 15:30   -
Новини Харкова: Містяни з інвалідністю отримають путівки до санаторіїв

Управління соціального захисту населення продовжують планову роботу зі забезпечення харків’ян пільгових категорій путівками до санаторно-курортних закладів. Про це повiдомляють «Харьковские известия».

Для одержання путівки необхідно подати медичну довідку закладу охорони здоров’я за формою № 070/о.

Також містяни пільгових категорій можуть отримати грошову компенсацію замість санаторно-курортної путівки у разі, якщо людина з інвалідністю протягом трьох років не одержувала безоплатної путівки (середня вартість такої компенсації у 2022 році становить 677 грн).

Особам, які супроводжують людей з інвалідністю I та II групи до санаторіїв спінального профілю, путівки не видаються, а лише оплачується проїзд (двічі до санаторію і двічі у зворотньому напрямку) у транспорті загального користування (залізничному та автомобільному) згідно з поданими проїзними квитками. У випадку проїзду з/д відшкодовується вартість квитка у плацкартному вагоні.

Зазначимо, що право на забезпечення безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів мають особи з інвалідністю: загального захворювання, з дитинства, з числа громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильскої катастрофи 1-ї категорії, з наслідками травм і захворювань хребта та спиного мозку.

Раніше ми повідомляли про те, що як отримати грант на відкриття чи розвиток бізнесу.