Хабар патрульним: за минулу добу харків’яни тричі намагалися відкупитися за свої правопорушення

03.01.2020 16:05   -
Автор:
Вчора, 2 січня, на 460 км автодороги М-03 «Київ-Харків-Довжанський», за порушення ПДР України патрульні зупинили автомобіль “ВАЗ 2108”.
Водій пред’явив для перевірки правоохоронцям посвідчення водія з явними ознаками підробки та з метою уникнення від кримінальної відповідальності за ст. 358 ККУ запропонував патрульним неправомірну вигоду в сумі однієї тисячі гривень.
Друга подія сталась на Гагаріна,1, де патрульні виявили автомобіль “Mercedes”, водій якого здійснив рух на вимкнену додаткову секцію світлофора.
Правоохоронці зупинили автомобіль.Водій з метою уникнення адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 122 КУпАП запропонував патрульним неправомірну вигоду в сумі триста гривень.
Третя подія сталась на вул. Академіка Павлова, де за порушення ПДР України правоохоронці зупинили автомобіль “MERCEDES BENZ”, водій якого мав явні ознаки алкогольного сп’янiння. Водію було повідомлено, що відносно нього будуть складені відповідні адміністративні матеріали. Після чого чоловік запропонував інспекторам неправомірну вигоду.
В діях всіх трьох громадян вбачається кримінальна відповідальність за ст.369 ККУ (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).