Генерал-полковник міліції Сергій Гусаров про презентацію книги Арсена Авакова «2014. Миттєвості харківської весни»

06.01.2021 15:45   -
Автор:
Він поділився своїми враженнями щодо презентації: «Місце проведення вибране невипадково, адже захист цієї будівлі став вирішальним у протистоянні за Харків як українське місто. У презентації взяли участь керівництво облдержадміністрації, облради, правоохоронних органів, учасники подій, а також співавтори книги.
У своїх спогадах вони знов повернулися до тих буремних і тривожних днів весни 2014 року. Лейтмотивом звучало: добре, що так все завершилося, що відстояли Харків, а відтак і Україну. На завершення презентації автор книги ще раз підкреслив важливу роль у ліквідації в зародку «ХНР» небайдужих харків’ян, а також відданих присязі представників правоохоронних органів. Вирішальну ж роль у завершенні антитерористичної операції відіграв спецпідрозділ «Ягуар». Міністр подякував оперативним працівникам, слідчим, працівникам судової системи, які довели цю справу до логічного завершення.
Особливо Арсен Аваков підкреслив, що завдяки проукраїнським настроям харків’ян план створення «ХНР» був приречений.
Автор книги – безпосередній керівник антитерористичної операції в Харківській області та звільнення ХОДА, захопленої сепаратистами, – толерантно не підкреслює своєї значущої ролі, але всі ми розуміємо історичну роль у цих подіях нашого земляка – на той і на теперішній час міністра внутрішніх справ Арсена Авакова».
Нагадаємо, 5 січня Міністр внутрішніх справ України представив книгу про події, які відбувалися в Харкові у 2014 році. У тому числі про звільнення від сепаратистів Будинку рад, яким керував міністр. У книзі багато документів – від публікацій ЗМІ до унікальних матеріалів розвідки і аудіозаписів переговорів сепаратистів, отриманих у межах оперативних заходів – на їх публікацію був спеціальний дозвіл слідства.