Футбольний клуб «Нюрнберг» надасть гуманітарну підтримку харків’янам

31.10.2022 16:00   -
Новини Харкова: Футбольний клуб «Нюрнберг» надасть гуманітарну підтримку харків’янам

У футбольній команді «Нюрнберг» з однойменного німецького міста вирішили провести великий благодійний Аукціон, на зібрані кошти з якого в подальшому закуплять та передадуть до Харкова гуманітарну допомогу. Про це повідомляє спортивна редакція Харьковских известий.

Нюрнберг є побратимом та давнім партнером Харкова, саме тому футболісти з провідної команди цього німецького міста вирішили підтримати саме харків’ян.

«Жахлива війна в Україні ще триває. Російські війська вже знищили близько 40% української критичної інфраструктури, а це означає, що багато людей не мають нормального доступу до електроенергії та води. Населення міста-побратима Нюрнберга Харкова, зокрема, залежить і від нашої допомоги, щоби нормально пережити майбутню зиму. Тому ми вирішили провести Аукціон для підтримки мешканців Харкова. За рахунок доходів можна купити необхідні речі для сімей у Харкові», – йдеться у повідомлені про Аукціон на офіційному сайті ФК Нюрнберг.

Також у клубі пропонують закупити партію рюкзаків з речами першою необхідності для дітей, які вони можуть брати з собою в бомбосховище у разі повітряної тривоги.

Всі речі, які придбають на кошти з Аукціону від ФК «Нюрнберг», планують передати до Харкова через гуманітарний хаб харківського футбольного клубу «Металіст 1925».

Загалом на благодійний Аукціон виставили 24 лота. Серед них футболки національних збірних Німеччини та України з підписами гравців, окрема футболка збірної України з підписом Андрія Шевченка, футболки ФК «Нюрнберг», київського «Динамо» та «Металіст 1925» з підписами гравців цих команд.

Також серед лотів є комплект форми ФК «Металіст 1925», який у харківському клубі презентували пожежнику-волонтеру з Нюрнберга Нільсу Талю. Від початку війни Нільс приїхав до Харкова та допомагав харківським рятувальникам. Крім того, є ще такі унікальні лоти, як тенісний м’яч з автографом почесної харків’янки Еліни Світоліної, боксерські рукавички Олександра Усіка, картка з автографом братів Кличко та книга харківського письменника та музиканта Сергія Жадана з його автографом, також є лоти від українських дітей-переселенців, які зараз проживають у Нюрнбергзі.

Аукціон триває з 27 жовтня і завершиться 3 листопада. Аби взяти участь в Аукціоні варто свою запропоновану ставку відправити на пошту [email protected].

Детальніше про великий благодійний Аукціон можна дізнатися на сайті клубу «Нюрнберг» за цим посиланням: https://www.fcn.de/news/artikel/auktion-zur-ukraine-hilfe-des-club-startet-1/

Слід також відзначити, що це вже не перша допомога від цієї німецької футбольної команди від початку повномасштабної війни на території нашої країни з російськими загарбниками.

Так, ще навесні зусиллями ФК «Нюрнберг» було зібрано пожертвування, на які відправлено в Україну гуманітарну партії медикаментів, також німецький клуб випустив спеціальний шалик з написом «We Stand With Ukraine», який можна було придбати в клубному магазині, а кошти з його продажу теж пішли на допомогу Україні. А ще клуб проводив благодійні акції на підтримку українських біженців у Німеччині, активно на протязі вже півроку підтримує й «Металіст 1925», включаючи юнацькі команди та співробітників харківського клубу.

Відзначимо, що ФК «Нюрнберг» є дев’ятикратним чемпіоном Німеччини з футболу, чотири рази команда здобувала Кубок країни. Зараз «Нюрнберг» виступає у другому національному дивізіоні.

Також, нагадаємо, що раніше ми повідомляли, що близько двох тонн гуманітарної допомоги зібрав і відправив до Харкова французький футбольний клуб з міста Лілль, яке також є побратимом Харкова.