Франція продовжить надавати військову та гуманітарну допомогу Харківській області

21.09.2022 15:23   -

Як зазначають у ХОВА, наш регіон є одним з найбільш постраждалих від російської агресії. Внаслідок нещодавнього контрнаступу було звільнено майже всю окуповану Харківщину, однак 6% ще перебувають в окупації. Про це повідомляють Харьковские известия.

Тому Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен зустрівся з начальником ХОВА та обговорив з ним безпекову та гуманітарну ситуацію в Харківській області.

«Дякуємо за ту допомогу, яку вже надав уряд Франції. Зокрема, за ту мобільну лабораторію, яка працює в місцях, де проходить ексгумація тіл в Ізюмі. Ще з початку повномасштабного вторгнення отримували гуманітарні вантажі, автомобілі і т.д. Наразі нам вкрай важливо підтримати людей на деокупованих територіях і відновити першочергово критичну інфраструктуру, – сказав Олег Синєгубов. – Окрім цього, стикаємося з проблемою того, що велика кількість територій замінована, тому нам необхідна спеціалізована техніка для розмінування. Адже деякі міни не можна навіть демонтувати, а потрібно одразу знищувати. Також нам дуже потрібні автомобілі: для медиків, поліцейських та пожежників», – розповів про потреби регіону начальник ХОВА.

Пан Етьєн де Понсен відзначив, що Франція захоплюється українським духом та протистоянням всього народу агресії з боку рф. Посол запевнив, що Франція продовжить надавати фінансову, військову та гуманітарну підтримку.

Також він зазначив, що наприкінці вересня в Україну прибуде 17 пожежних та 29 машин швидкої допомоги, частину з них розподілять і на Харківщину.

Раніше ми повідомляли про те, що Укрпошта виплатила понад 10 млн гривень пенсій жителям звільнених територій Харківщини.