Еліна Світоліна та Сергій Стаховський перерахували 20 тисяч доларів на потреби захисників Харкова

09.11.2022 17:00   -
Новини Харкова: Тенісисти перерахували 20 тис доларів захисникам

Титуловані українські тенісисти Еліна Світоліна та Сергій Стаховський надали допомогу добровольчому підрозділу «Хартія», який разом зі збройними силами України та ТРО спочатку тримав оборону Харкова, а потім брав участь у контрнаступі та звільняв окуповані міста та села Харківщини. Про це повідомляють Харьковские известия.

Зараз бійці з «Хартії», а це більше двохсот воїнів-добровольців, потребують теплого та якісного зимового одягу. І саме на закупку цих необхідних речей (курток, шапок, печаток та взуття) багаторічні лідери українського тенісу зробили спільний донат на суму 20000 $.

«Ми вирішили підтримати цей підрозділ – харків’ян, які добровільно пішли боронити нашу землю. Харків для мене – особливе місто: сюди я переїхала у 12 років, коли обрала шлях професійного спортсмена. А два роки тому отримала звання почесного громадянина Харкова. Сьогодні ж вважаю за потрібне допомогти тамтешнім добровольцям. Подбати про те, щоб наші захисники не мерзли, – це найменше, що ми можемо зробити»,- прокоментувала Еліна Світоліна цей шляхетний вчинок.

В свою чергу Сергій Стаховський зазначив, що перемогти маємо всі разом, кожен українець повинен докладати зусиль «на своєму фронті».

«Щоб військові, які нас захищають, ідуть вперед і звільняють територію, мали все, що потрібно. На них дуже чекають мешканці міст і сіл, звідки ще не вибили окупантів. Ми хочемо допомогти наблизити цю радісну мить», – наводить слова Стаховського профільний провідний сайт «Великий теніс України».

До речі, 74 бійці згаданого добровольчого підрозділу «Хартія» раніше отримали від мера Харкова Ігоря Терехова відзнаки «за оборону міста, за те, що в найскладніші моменти не дали ворогові зайти в нього, а сьогодні наш прапор майорить над Балаклією, Куп’янськом та Шевченковим».

Також нагадаємо, що на початку грудня Еліна Світоліна збирається провести черговий масштабний благодійний захід на підтримку України.