Еліна Світоліна поїде до Польщі, аби взяти участь у благодійному заході на підтримку України

30.06.2022 15:42   -
Новини Харкова: Світоліна візьме участь у благодійному заході в Польщі

Титулована українська тенісистка, почесний житель Харкова Еліна Світоліна отримала запрошення та візьме участь в унікальному благодійному проекті, який організовує та проводить перша ракетка світу, польська тенісистка Іга Швьонтек. Про це повідомляє спортивна редакція «Харківських Известий».

У своїх соціальних мережах Еліна Світоліна виставила відповідний пост про те, що масштабний спортивний захід «Іга Швьонтек та друзі для України» відбудеться у Кракові 23 липня.

В рамках цієї ініціативи від лідера WTA заплановано провести два виставкові матчі. Так, Швьонтек зіграє одиночний матч проти іншої відомої польської тенісистки Агнешки Радванської. Також відбудеться парна зустріч за участю Швьонтек, Радванської, екс-першої ракетки України Сергія Стаховського та поляка-юніора Мартіна Павельські. Сама ж Еліна Світоліна буде не тільки спеціальним гостем заходу, а й головним суддею обох поєдинків.

Основна мета цього благодійного тенісного проекту, який Швьонтек та її команда готували та розробляли впродовж останніх двох місяців – це збір коштів для допомоги дітям і підліткам, які постраждали від війни в Україні з російським агресором.

Так, кошти від продажу квитків, будуть передані до заснованого Еліною Свілоліною благодійного фонду та до фандрейзингової платформи UNITED24, офіційним представником якої є Еліна. До речі, ще одним спеціальним гостем благодійного заходу «Іга Швьонтек та друзі для України» стане й інший відомий амбасадор UNITED24, один з кращих футболістів України – Андрій Шевченко.

Продаж квитків розпочнеться сьогодні, 30 червня о 18 годині.

«Зустрінемось 23 липня у Кракові – одному з тих польських міст, що щиро прийняли багатьох українців, які рятувалися від війни. Я дякую польській владі та мешканцям Кракова за допомогу моїм землякам, а Ізі та її команді – за цю чудову ініціативу, яка гуртує і спортсменів. Окрема подяка – Андрію Шевченку та Сергієві Стаховському, за те, що підтримали цю ініціативу. Вкотре переконуюся – разом ми можемо набагато більше! Слава Україні!» – зазначила Еліна Світоліна у свої публікації, щодо участі у цьому благодійному проекті.

Новини Харкова: Світоліна візьме участь у благодійному заході в Польщі