Еліна Світоліна нагадала світовій спільноті, що війна в Україні ще триває

12.05.2023 10:02   -
Еліна Світоліна нагадала світу, що війна в Україні ще триває
Фото: Інстаграм Е.Світлоліної

Титулована українська тенісистка, почесна мешканка Харкова Еліна Світоліна після поновлення професійної кар’єри збирається й надалі займатися благодійними проектами на підтримку України, а також надавати світовому суспільству більше різноманітної інформації про війну з російськими інтервентами. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Як зазначила багаторічна лідерка українського жіночого тенісу в своєму інтерв’ю для офіційного сайту Жіночої тенісної асоціації ( WTA) вона буде всіма можливими способами намагатися зробити так, щоб Україна все ще була в новинах.

«Грати турніри, намагатися організовувати благодійні заходи паралельно, спілкуватися з людьми під час цих заходів – це дуже важливо. Війна триває, тому ми повинні продовжувати допомагати людям», – підкреслила Еліна Світоліна.

Також почесна харків’янка розповіла про свою зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським під час свого приїзду в Україну в лютому цього року. Тоді від глави держави Еліна отримала почесну відзнаку за свою діяльність у якості амбасадора фандрейнгової платформи UNITED24.

«Це був важливий для мене момент. Величезний стимул для моєї мотивації, який показав мені, що я роблю щось хороше для моєї країни і мого народу. Це ще більше мотивувало мене робити те, що я роблю, і намагатися зробити ще більше. Було здорово поговорити з ним, зрозуміти його точку зору і те, як він бачить те, що відбувається. Він їздить на передову і бачить, що відбувається насправді, тому зустрітися і поговорити з ним було неймовірним досвідом», – відзначила екс-третя ракетка світу.

Нагадаємо, що після початку повномасштабної війни в Україні Еліна Світоліна зібрала на різноманітних благодійних заходах понад 1 млн. доларів для України.

На початку квітня цього року Еліна поновила свою професійну спортивну кар’єру після річної декретної відпуски. На минулому тижні вона вдало проявила себе на турнірі WTA 125 у французькому Сен-Мало, діставшись стадії 1/2 фіналу. Цього тижня найбільш титулована українська тенісистка виступала у Римі на престижному турнірі WTA 1000 з призовим фондом 3,5 млн. доларів США. Раніше вона двічі вигравала цей турнір у 2017 та 2018 роках. Але нинішнього року Світоліна завершила боротьбу в столиці Італії у стартовому колі, поступившись в українському дербі Лесі Цуренко – 4:6, 3:6. Втім, Еліна Світоліна поки лише відновлює свою фізичну форму після тривалої паузи, а її нові гучні перемоги, безумовно, ще попереду.

ОСТАННІ НОВИНИ