Ексзаступника міністра економіки підозрюють у державній зраді

23.10.2019 10:06   -
Автор:
За матеріалами слідства, високопосадовець Міністерства економічного розвитку і торгівлі спільно з чиновниками двох держпідприємств діяли всупереч інтересам України на користь закордонної компанії. Вони уклали з іноземцями завідомо збитковий контракт на виготовлення і постачання лінії з виробництва артилерійських снарядів на загальну суму понад 16,5 мільйона доларів США.
На рахунки фіктивних офшорних підприємств був переведений авансовий платіж у розмірі більше ніж 8,2 мільйона американських доларів. Уся сума привласнена учасниками схеми.
В Україну іноземна компанія обладнання так і не постачала. Дії зловмисників поставили під загрозу забезпечення Збройних Сил боєприпасами під час протидії російській агресії.
Затриманому експосадовцю оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.
Колишній нардеп Мустафа Найєм написав у Facebook, що третій фігурант справи – директор ДП “Український центр “Безпека” Владислав Глазунов. Його затримали кілька днів тому. Глазунова так само підозрюють у державній зраді.