Екс-керівник одного з профільних управлінь Держгеокадастру на Харківщині підозрюється в хабарництві

13.09.2019 10:57   -
Автор:
За інформацією керівника Харківської місцевої прокуратури № 2 Олександра Фільчакова, у червні цього року до підозрюваного, який на той момент обіймав посаду начальника управління, звернувся знайомий підприємець. Чоловік хотів отримати дозвіл на розпаювання земель фермерського господарства.
За даними слідства, 62-річний посадовець пояснив заявнику, що така послуга «небезкоштовна». Він написав на папірці, що кожен гектар коштуватиме 600 дол. Чиновник описав процедуру, за якою подаються документи на розробку проєкту землеустрою, та сказав, що після отримання очікуваного наказу, підприємець має віддати 15 тис. дол.
Посадовця викрили в результаті проведення негласних слідчих дій, які проводилися спільно з співробітниками УСБУ в області та слідчими Новобаварського відділу поліції. На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.
Досудове розслідування триває, встановлюються усі обставини скоєного кримінального правопорушення та ймовірні особи, що можуть бути причетними до скоєння злочину.