Екологічні збитки Харкова від військової агресії рф сягають 200 млрд грн, – Терехов

10.03.2023 14:27   -

Виїзне засідання Комітету ВР України з питань екологічної політики та природокористування відбулося сьогодні у Харкові. Про поточну екологічну ситуацію у місті доповів мер Ігор Терехов, повідомляють Харьковские известия.

Міський голова зазначив, що за попередніми підрахунками, екологічні збитки міста внаслідок військової агресії рф сягають 200 млрд грн.

Зокрема, обстрілами у Харкові було пошкоджено понад 5,5 тис. об’єктів. Ці руйнування призвели до накопичення будівельного сміття.

Захоронення основної маси відходів здійснюється на Дергачівському полігоні ТПВ, робота якого через обстріли була відновлена лише у вересні 2022 року. Зараз на полігоні працює дробильна машина для переробки будівельного сміття, але її потужності не вистачає.

Нагадаємо, у міськраді розглядають можливість придбання нової техніки для переробки відходів руйнувань.

Також Ігор Терехов повідомив, що внаслідок обстрілів російською армією міста Харкова було знищено понад 2000 дерев.

«Значна кількість з них була пошкоджена під час бойових дій у Лісопарку, який зараз закритий через замінування. Також зелені насадження були пошкоджені у міських парках, скверах, рекреаційних зонах, на об’єктах природно-заповідного фонду. Зокрема, обстрілів зазнав Центральний парк культури та відпочинку ім. Горького – улюблене місце відпочинку харків’ян», – зазначив Ігор Терехов.

ОСТАННІ НОВИНИ